Eerste huis kopen?

Misschien wel juist nu!

Wat als uw woonsituatie wijzigt

De vraag of een huis kopen er ook voor u inzit, is mogelijk nooit zo interessant geweest als nu. Of u nu jong bent en nog thuis woont, pas sinds kort of al tijden huurt: de huizenmarkt biedt kansen. Dankzij onze professionele ondersteuning en met eventueel wat extra hulp van uw gemeente, woont u binnenkort misschien wel in uw eerste koophuis. En omdat u daar vast niet gelijk 30 jaar woont, bewegen wij met u mee.

​Gunstige markt

Misschien woont u op kamers, nog bij uw ouders of al jaren in een huurwoning. Een huis kopen lijkt dan geen logische stap, maar is dat wel terecht? Veel mensen denken dat een koophuis niet voor hen is weggelegd. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Zeker nu, ga maar na: de rente is laag als u het vergelijkt met de afgelopen jaren en er staan veel huizen te koop. Vaak voor een aantrekkelijke prijs, waar mogelijk nog wat vanaf gaat als u onderhandelt. Kortom: veel aanbod en lage prijzen. Een echte kopersmarkt, waarin kopen soms zelfs slimmer is dan huren. “Kan ook ík een huis kopen?” is dus geen rare vraag.

Een hypotheek? Inde Hypotheekelarij helpt!

Overweegt u een woning te kopen, dan is de kans klein dat u al het geld daarvoor klaar hebt liggen. U zult dus moeten lenen. Doet u dat voor een eigen huis, dan heet zo’n lening een hypotheek. Welk bedrag u kunt lenen, hangt onder meer af van uw inkomen; u moet de maandlasten wel kunnen betalen. Bedenk ook dat u geen huis kunt uitzoeken voor precies het bedrag dat u maximaal kunt lenen. U moet namelijk ook bijkomende kosten en belastingen betalen. Bijvoorbeeld voor de taxatie en overdracht van de woning, en voor het werk van de notaris.

Daarnaast moeten er praktische en administratieve zaken worden geregeld. Behoorlijk intensief alles bij elkaar, want het gaat om belangrijke beslissingen. Maar u staat er gelukkig niet alleen voor. Inde Hypotheekelarij helpt, met duidelijke informatie en handige tips.

Nu al benieuwd hoeveel u kunt lenen en wat uw maandlasten dan zijn?

Bereken uw maximale hypotheek

 

Meer mogelijk met de Starterslening

Stel u kunt wel een hypotheek krijgen, maar niet genoeg om de prijs van het huis en de bijkomende kosten te betalen. Er blijft dus een gat over. Daar lopen meer mensen tegenaan die hun eerste woning willen kopen. Daarom zijn er mogelijkheden om u financieel te helpen. Een steuntje in de rug, speciaal voor starters. Een van die mogelijkheden is de Starterslening.

Meer mogelijk met toekomstig inkomen

Als het goed is, verdient u over een paar jaar meer dan nu. Leuk voor later, kunt u denken. Maar misschien is het nu al voordelig, doordat we er rekening mee kunnen houden bij uw hypotheekaanvraag. Uw toekomstige salaris inschatten, kan nét het verschil maken. Maar dan moet uw salarisperspectief wel aantoonbaar gunstig zijn.

Meer mogelijk met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) beschermt u wanneer u door bepaalde omstandigheden uw huis met verlies moet verkopen. Door vooraf een borgtochtprovisie te betalen, is uw restschuld in principe gedekt en betaalt u in verreweg de meeste gevallen minder rente.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.