Een verhuizing

Wat als uw woonsituatie wijzigt

U gaat verhuizen

Als u gaat verhuizen, heeft dit gevolgen voor uw hypotheek. Of u nu tijdelijk met twee woningen zit of gelijk wilt terugbetalen bij verkoop van uw oude woning, Inde Hypotheekelarij helpt u altijd met een passende oplossing. En heeft u gunstige rentevoorwaarden, dan verhuist u deze toch gewoon mee?

Altijd een oplossing voor uw situatie

Kijkt u naar een nieuwe woning, dan kijkt u ongetwijfeld ook wat er mogelijk is met uw hypotheek. Onze banken hebben meerdere en verschillende hypotheekoplossingen, ook voor als u gaat verhuizen. Hieronder leest u meer over de Verhuisregeling en de Overbruggingslening.

Uw oude hypotheek meenemen met de Verhuisregeling

Als u een gunstige hypotheekrente betaalt, neemt u deze het liefste mee als u gaat verhuizen. Een nieuwe start, maar wel met de rentevoorwaarden van uw oude hypotheek. Maak dan gebruik van de Verhuisregeling.

De Verhuisregeling heeft twee voordelen:

De rente van uw oude hypotheek verhuist gewoon mee en geldt voor de huidige lening(en) en de resterende rentevastperiode.

U kunt lopende polissen en rekeningen (onder voorwaarden) meeverhuizen.

Dubbele lasten door twee woningen: de Overbruggingslening

U heeft al een nieuw huis gekocht, maar uw oude woning staat nog te koop. Dan heeft u mogelijk nog niet de middelen om uw nieuwe woning te financieren. We bieden u de mogelijkheid om een tijdelijk hogere lening te krijgen, tot het ’eigen geld’ vrijkomt bij verkoop van uw huidige woning. Het is in feite een voorfinanciering. Deze zogenaamde overbrugggingslening maakt deel uit van de totale lening.

Vroegtijdig terugbetalen van uw spaarpolis

Voortijdig terugbetalen bij verkoop van uw woning met geld van uw spaarpolis kan fiscale gevolgen hebben. Dit geldt ook voor uw polis en/of bankspaarrekening. Neem daarom contact met ons op, omdat wij in uw situatie altijd een maatoplossing bieden (dit kan fiscale gevolgen hebben).

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.