Een verbouwing

Wat als uw woonsituatie wijzigt

U gaat verbouwen

Verbouwplannen? Bijvoorbeeld omdat u een aanbouw of andere keuken wilt? Of u nu zelf gaat klussen of alles laat doen: het gaat hoe dan ook het nodige kosten. Ook om uw verbouwing te financieren heeft Inde Hypotheekelarij interessante oplossingen.

Mogelijkheden

Om uw verbouwing te bekostigen, bieden de meeste geldverstrekkers de mogelijkheid om uw huidige hypotheek te verhogen. Bijvoorbeeld wanneer u bij het afsluiten van uw hypotheek geen gebruik heeft gemaakt van de maximale financieringsruimte. Hierdoor heeft u ruimte om te kunnen verhogen. Of u heeft gedurende de looptijd van uw hypotheek afgelost, waardoor ruimte is ontstaan.

Kosten

Aan het verhogen van uw hypotheek zijn kosten verbonden, zoals eventuele taxatiekosten, de kosten van een nieuwe hypotheekakte en het bedrag dat wij als adviseur in rekening gaan brengen. Een hypotheek kan voordeliger zijn dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Beide financieringsvormen kunnen wij overigens aanbieden.

Voorwaarden

Voor een verhoging van uw huidige hypotheek gelden regels. Dit zijn de belangrijkste:

  • De verhoging moet bij de meeste geldverstrekkers minimaal EUR 5.000 bedragen.
  • Uw totale lening mag maximaal 103% van de marktwaarde van uw woning bedragen (2015).
  • Uw inkomen en de marktwaarde van de woning moeten genoeg zekerheid bieden dat u de lening terug kunt betalen.

Meer zekerheid met Nationale Hypotheek Garantie

Sluit u een (extra) hypotheek af voor een verbouwing, dan komt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U krijgt deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SEW). Stel dat u uw huis gedwongen moet verkopen, dan staat deze stichting mogelijk garant voor uw eventuele restschuld bij de geldverstrekker. Hiervoor betaalt u eenmalig 1% over uw lening. Daar staat een voordeel tegenover: bij een hypotheek mét NHG betaalt u een lagere rente. Met een NHG begint u dus met zekerheid uw verbouwing.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.