U wordt werkloos

Wat als uw werksituatie wijzigt

Zonder werk. Zonder inkomen.

Of u in loondienst werkt of ZZP-er bent, iedereen loopt de kans om zonder werk en dus zonder inkomen te komen. In zo'n situatie hoopt u natuurlijk snel weer aan de slag te kunnen. Ook om elke maand uw vaste kosten, zoals uw hypotheek, te kunnen betalen. Wij denken  graag met u mee voor een (tijdelijke) oplossing. In sommige gevallen kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk een gedeelte van de betaling bij de bank stop laten zetten. Bijvoorbeeld tot uw WW-uitkering is ontvangen. Iedere situatie is bijzonder. De oplossing is altijd maatwerk.

Wat kunt u zelf doen?

Stel, u verliest uw baan en hebt geen zicht op nieuw werk. Dan kan het zijn dat het moeilijk of zelfs onmogelijk wordt om aan uw hypotheekverplichtingen te voldoen. Inzicht in uw financiële situatie (uw inkomsten en uitgaven) helpt u om mogelijke betalingsproblemen in te schatten.

Het in-/uitformulier is een hulpmiddel waarmee u inzicht krijgt in inkomsten en uitgaven. U kunt dit formulier zelf downloaden en invullen.

WW-uitkering

Als uw werk stopt of als uw werkgever u ontslaat, dan is het is belangrijk dat u zo snel mogelijk weer werk vindt. Op www.werk.nl (van UWV) vindt u meer informatie en tips. Bijvoorbeeld over netwerken, het schrijven van een goede sollicitatiebrief en over opleidingen. Ook vindt u op deze website meer informatie over uw rechten en plichten bij ontslag.

UWV

UWV is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV wil, samen met een aantal partners, verschil maken voor mensen door werken te bevorderen. Lukt het niet om een nieuwe baan te vinden? Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij UWV. Als u een uitkering ontvangt dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk weer werk vindt. Online biedt UWV dienstverlening op www.werk.nl en www.uwv.nl.

Hypotheekcoach

Als bestaande klant van Inde Hypotheekelarij bieden wij u in samenwerking met de geldverstrekker waar uw hypotheek loopt, een aantal hulpmiddelen die betalingsproblemen (in de toekomst) kunnen beperken of voorkomen.

​Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.