U verandert van baan

Wat als uw werksituatie wijzigt

Ander werk is vaak al een grote stap op zich. Maar stel dat u tegelijkertijd van plan bent een huis te kopen. Krijgt u dan wel een nieuwe hypotheek? Misschien gaat u wel meer verdienen. Dat zorgt voor kansen, maar hoe benut u deze: verhuizen, verbouwen of extra aflossen? Al dit soort overwegingen vragen om een advies op maat. 

Hypotheek met een tijdelijk contract

Als u van baan verandert, krijgt u meestal een nieuw contract. Tegenwoordig is dat vaak een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Wilt u op basis hiervan een nieuwe hypotheek afsluiten, dan heeft u een intentieverklaring van uw werkgever nodig. Wij leggen u precies uit hoe het werkt als u net ander werk heeft en een hypotheek wilt afsluiten.

Gaat u meer verdienen?

Stijgt uw inkomen doordat u van baan verandert, dan nemen ook uw mogelijkheden op woongebied toe. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar uw droomhuis of een verbouwing plannen. Als u maandelijks meer overhoudt, kunt u ook beslissen om extra af te lossen op uw hypotheek.

Gaat u minder verdienen?

Het kan zijn dat uw inkomen daalt als u van baan verandert. Mogelijk kunt u daardoor uw maandlasten niet meer betalen. Neem contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

U gaat verhuizen voor uw werk?

Inde Hypotheekelarij bekijkt of u uw huidige hypotheek kunt ‘meeverhuizen’ naar een andere woning. Als u een gunstige rente heeft, kan dat voordelig zijn. Gaat u voor dezelfde werkgever in een andere plaats werken? Veel werkgevers betalen mee aan de verhuiskosten. Kijk altijd even bij u op het werk wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.