Spaarhypotheek

Spaar Hypotheek

De informatie op deze pagina is speciaal voor u bedoeld wanneer u al een Spaar Hypotheek heeft en de belangrijkste informatie hierover nog eens wilt nalezen. Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op.

Zo werkt de Spaar Hypotheek

De Spaar Hypotheek bestaat uit een lening en een verzekering. U betaalt het leningdeel tijdens de looptijd niet terug aan de bank, maar bouwt met de maandelijkse premie een vermogen op bij de verzekeraar. Hiervoor krijgt u rente die gelijk is aan uw hypotheekrente. Zo heeft u aan het einde van de looptijd van uw lening genoeg gespaard om uw Spaar Hypotheek helemaal terug te betalen.

De feiten op een rij 

  • Zekerheid over de terugbetaling;
  • Maximaal belastingvoordeel mogelijk;
  • Vaste maandlasten tijdens de gekozen rentevastperiode;
  • Lening wordt terugbetaald als u of uw partner voor het einde van de looptijd overlijdt.   

Gevolgen van renteherziening

Aan het einde van een rentevastperiode wordt de rente van uw Spaar Hypotheek herzien. Afhankelijk van de dan geldende rentestand, gaat u meer of minder betalen. Bij de Spaar Hypotheek wordt uw premie herberekend op basis van de nieuwe hypotheekrente. 

Bij een renteverlaging

Gaat u minder rente betalen over uw Spaar-leningdeel, dan daalt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw Spaar-leningdeel. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, stijgt de maandelijkse premie van uw Spaar-leningdeel. Een lagere rente betekent niet altijd dat uw maandbedrag lager wordt.

Bij een renteverhoging

Betaalt u meer rente over uw Spaar-leningdeel, dan stijgt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw Spaar-leningdeel. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, daalt de maandelijkse premie van uw Spaar-leningdeel. 

Verplichte overlijdensrisicoverzekering

De Spaar Hypotheek biedt u twee belangrijke zekerheden. Ten eerste betaalt u de lening gegarandeerd helemaal terug op de einddatum van de hypotheek. Daarnaast heeft u een verplichte overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat uw hypotheek in één keer wordt terugbetaald wanneer u of uw partner tussentijds komt te overlijden.