Leven hypotheek

Zo werkt de Leven Hypotheek

De informatie op deze pagina is speciaal voor u bedoeld wanneer u al een Leven Hypotheek heeft en de belangrijkste informatie hierover nog eens wilt nalezen.

De Leven Hypotheek bestaat uit een lening en een kapitaalverzekering. Dit is een levensverzekering waarbij het verzekerde bedrag in één keer wordt uitgekeerd op een bepaald tijdstip. Het verzekerd bedrag kan ook opgebouwd kapitaal zijn. 

U betaalt maandelijks hypotheekrente en een premie voor de levensverzekering. Aan het einde van de looptijd betaalt u (deels) de lening in één keer helemaal terug met de uitkering van de kapitaalverzekering.

De feiten op een rij

  • Flexibel;
  • Hypotheekrente soms aftrekbaar;
  • U sluit naast uw hypotheek een levensverzekering af;
  • Vrije keuze voor een verzekeraar;
  • De einduitkering van uw levensverzekering kan hoger of lager zijn dan uw lening.

Is de rente aftrekbaar?

Alleen in bepaalde situaties is de rente van een Leven Hypotheek fiscaal aftrekbaar. Wij leggen u graag de fiscale regels uit. 

Een levensverzekering afsluiten

​Een Leven Hypotheek kunt u niet zomaar afsluiten. Neem hiervoor contact op met ons. Bij een Leven Hypotheek sluit u naast uw hypotheek een levensverzekering af. Deze kunt u opbouwen via beleggingen of een gegarandeerd eindkapitaal. Er is wel een risico, want de einduitkering van uw levensverzekering kan hoger of lager zijn dan uw leningdeel.