Bankspaar Hypotheek

Zo werkt de Bankspaar Hypotheek

De Bankspaar Hypotheek bestaat uit een lening en een bankspaarrekening. Tijdens de looptijd betaalt u niets terug aan de bank. U betaalt rente over uw lening en stort iedere maand verplicht een bepaald bedrag op uw bankspaarrekening. Deze rekening is speciaal bedoeld om uw hypotheeklening terug te betalen en daarom geblokkeerd. U kunt dus niet bij het bedrag dat u spaart. Aan het einde van de looptijd betaalt u uw Bankspaar Hypotheek terug met het geld op uw bankspaarrekening.

Let op: De Bankspaar Hypotheek kan alleen nieuw gesloten worden via Fiscaal Geruisloos Voortzetten.

​De feiten op een rij

  • U bouwt gegarandeerd genoeg spaargeld op om uw Bankspaar Hypotheek terug te betalen;
  • Maximaal belastingvoordeel mogelijk;
  • Vaste maandlasten;
  • Lening wordt terugbetaald als u of uw partner voor het einde van de looptijd overlijdt.

Gevolgen van renteherziening

Aan het einde van een rentevastperiode wordt de rente van uw Bankspaar-leningdeel herzien. Afhankelijk van de dan geldende rentestand, gaat u meer of minder betalen. Bij de Bankspaar Hypotheek wordt uw inleg voor de bankspaarrekening herberekend op basis van de nieuwe hypotheekrente.

Bij een renteverlaging

Gaat u minder rente betalen over uw Bankspaar-leningdeel, dan daalt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw bankspaarrekening. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, stijgt de maandelijkse inleg van uw bankspaarrekening. Een lagere rente betekent niet altijd dat uw maandbedrag lager wordt.

Bij een renteverhoging

Betaalt u meer rente over uw Bankspaar-leningdeel, dan stijgt ook de rente die u krijgt over het bedrag op uw bankspaarrekening. Als de andere kenmerken van dit leningdeel niet veranderen, daalt de maandelijkse inleg van uw bankspaarrekening.

Is de rente aftrekbaar?

Als u voor 2013 een Bankspaar Hypotheek heeft afgesloten, is de rente nog aftrekbaar. Voor Bankspaar Hypotheken vanaf 2013 kunt u de rente slechts in bepaalde situaties aftrekken. Is de rente in uw geval nog aftrekbaar, dan kunt u nog een Bankspaar Hypotheek afsluiten. Neem contact op met ons als u wilt weten of dit voor u geldt.

Financiële Bijsluiter

De waarde van dit product is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten. Het risico dat u er een schuld aan overhoudt is zeer klein. Bespreek de risico’s met uw adviseur en download de financiële bijsluiter  voor meer informatie.