Een hypotheek verhogen

Alle hypotheken onder één dak bij Inde Hypotheekelarij

Heeft u verbouwplannen, bijvoorbeeld omdat u graag een nieuwe keuken of badkamer wilt? Overweeg dan om uw hypotheek te verhogen. Wij helpen u graag om uw woonwensen te realiseren, met aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden 

Een verhoogde hypotheek

Verhoogt u uw hypotheek, dan betaalt u mogelijk voor een nieuwe hypotheekakte en
taxatiekosten. Een aanvullende hypotheek heeft een aantal voordelen ten opzichte van een persoonlijke lening of doorlopend krediet, zeker als u deze gebruikt voor woningverbetering:

  • lagere rente dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet
  • lagere maandlasten dankzij lagere rente en mogelijk fiscale renteaftrek
  • gemak van al uw leningen onder één dak

Voorwaarden verhogen

Alleen onder bepaalde voorwaarden kunt u uw hypotheek verhogen. Zo moet de verhoging in de meeste gevallen minimaal EUR 5.000 bedragen. Daarnaast mag uw lening niet hoger zijn dan 103% van de marktwaarde van uw woning (2015). Uw inkomen en de marktwaarde van de woning moeten genoeg zekerheid bieden dat u de lening terug kunt betalen.

​Notaris nodig?

Heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek in het verleden voor een hogere inschrijving gekozen, dan kunt deze verhogen zonder tussenkomst van de notaris.

Bereken zelf of u uw hypotheek kunt verhogen

Ga naar (NHB) en ontdek zelf met welk bedrag u uw hypotheek maximaal kunt verhogen. U kunt er ook berekenen welk effect de eventuele verandering op uw hypotheek en/of maandlasten heeft.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.