Los extra af en verlaag uw maandlasten 

 

Een hypotheek heeft meestal een looptijd van dertig jaar. In die tijd kunt u een keer een financiële meevaller hebben, bijvoorbeeld een erfenis, salarisverhoging of misschien wint u de jackpot! Wilt u in zo'n situatie extra aflossen uit eigen middelen? Dan wel graag zonder boete. Hoe? Neem hiervoor contact met ons op. 

Zonder Boete

​Extra Aflossen zonder boete kan op dit moment alleen bij Florius Hypotheken en de SNS Bank. Alle overige geldverstrekkers berekenen een boete. In verband met de dalende huizenprijzen van de afgelopen jaren, zijn er een groot aantal geldverstrekkers die u de mogelijkheid bieden de hypotheekschuld af te lossen tot de WOZ waarde zonder een boete te berekenen. Let wel! Afgeloste bedragen kunt u niet zomaar weer opnemen (behalve bij een krediethypotheek).

Met een boete

Het is mogelijk dat u een boete betaalt als u met geleend geld extra terugbetaalt. Bijvoorbeeld als u (een deel van) uw hypotheek oversluit. Een deel van de lening mag u wel boetevrij extra terugbetalen met geleend geld:

U kunt jaarlijks tot maximaal 10% van het oorspronkelijke bedrag van een leningdeel extra terugbetalen (bij verreweg de meeste geldverstrekkers).

Fiscale gevolgen

Extra terugbetalen verandert uw hypotheek en dat kan fiscale consequenties hebben. Neem daarom contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Als u een opbouwdeel heeft in uw hypotheek, zoals bijvoorbeeld een (bank)spaarleningdeel of levenleningdeel, dan raden wij u aan om vooraf met ons te overleggen of het verstandig is om extra terug te betalen.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.