Einde rentevast periode

Kies (opnieuw) de rentevorm die het beste bij u past

Als u een hypotheek afsluit, kunt u verschillende rentevormen kiezen. U legt voor een afgesproken tijd een rentepercentage vast, deze termijn noemen we de rentevastperiode. Aan het einde hiervan heeft u de mogelijkheid om  uw rente te herzien. Ongeveer vier maanden voor het einde van de rentevastperiode nemen we contact met u op.

Het moment dat uw rentevastperiode afloopt

De rentevastperiode kan korter dan de looptijd van uw hypotheek. Eindigt deze periode, dan maakt u een nieuwe renteafspraak. Dit proces noemen we renteherziening. We informeren u zo snel en goed mogelijk wanneer het einde van uw rentevastperiode in zicht is. Zo kunt u uw hypotheek aanpassen op uw actuele woonwensen en persoonlijke situatie.

Uitleg renteherziening

Ongeveer vier maanden voor het einde van de rentevastperiode nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om te kijken of uw hypotheek nog bij uw situatie past.

Hoe kiest u een andere rentevastperiode? 

Banken sturen u een aanbieding om de rente vast te zetten en in die brief met uw nieuwe renteaanbod staan alle rentevastperiodes en de bijbehorende rentepercentages waaruit u kunt kiezen. We raden u aan om in overleg met ons te bepalen of een andere rentevastperiode beter bij u past.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op: 0493-670130. We helpen u graag verder of stel uw vraag per e-mail aan ons.